https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияБорисов извади още нарушения на Петков и Василев

Борисов извади още нарушения на Петков и Василев

“За времето, в което Асен Василев е отговарял за енергетиката, освен че са внедрили „Джемкорп“ навсякъде, по същото време са нанесли щети, които сега няма как да бъдат компенсирани. Чрез бързо решение на парламента и задължаване на служебното правителство трябва да се отвори Плана за възстановяване. Това е единственото решение, всичко останало ще е непоправимо”. Това заяви на брифинг в централата на ГЕРБ лидерът Бойко Борисов.

ГЕРБ настоява служебното правителство да отвори отново Плана за възстановяване и ангажимента за закриване на Маришкия басейн да бъде предоговорен.

“Само Асен Василев е участвал в преговорите, при които България е поела ангажимент да затвори централите в Маришкия басейн. Нито един експерт от Министерството на енергетиката не е присъствал на тези преговори, нито е искано становище от тях”, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ поиска изготвяне на таблица колко милиарда лева са излезли от джоба на българина заради горивата по времето на правителството на “Продължаваме промяната”.

Бяха изнесени данни, че са загубени над 20 000 работни места, а в четири района има социално-икономически катаклизъм. 1,9 млрд. лева са били изхарчени за батерии вместо за “далеч по-ефективни алтернативи”.

Имало загуба и на минимум 1,0 млрд. лева от забавяне на Плана за възстановяване и устойчивост, заради прокарването на лобистки проект за батериите.

“Това са корупционни схеми с “Джемкорп”, и ако не бяха паднали от власт, щяха да са необратими процесите. Така че Кирил Петков само ги е парафирал, реално Асен Василев ги е договарял”, коментира Бойко Борисов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X