https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияКалина Константинова: Борисов играе на покер с бъдещето на България

Калина Константинова: Борисов играе на покер с бъдещето на България

Тръгнахме с надежда, че има шанс да бъде сформирано правителство на малцинството с втория мандат. Това коментира заместник-председателят на парламентарната група на “Продължаваме промяната” Калина Константинова в ефира на предаването “Директно” часове, след като от партията върнаха неизпълнен втория мандат на президента Румен Радев.

“Смятахме, че ако има и най-малък шанс да се случи управление в правителство на малцинството, сценарий, който е изключително труден и неслучайно досега не е реализиран, ние сме длъжни да направим всичко по силите си, без да предаваме принципите си, да извървим този път и да сме сигурни, че няма шанс в това Народно събрание за подобна конфигурация”, каза тя.

По думите ѝ сега, когато разговорът вече е за третия мандат и е налице реалната възможност той да отиде в една от двете най-малки партии, е необходим разговор за политики и реформи, а не подхвърляне на имена и постове.

Казаното от Константинова идва като коментар на тиражираните в публичното пространство тези за възможен кабинет с мандат на “Демократична България” и заявките от страна на ГЕРБ евентуално да подкрепят такова правителство.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов хъврля в публичното пространство блъфове и играе на покер с бъдещето на България, смята зам.-предс. на ПГ на “Продължаваме промянта”, посочвайки, че според партията на Кирил Петков ГЕРБ и ДПС не са готови за тежките реформи, от които има нужда България, сред които контролът над главния прокурор и реформирането на КПКОНПИ.

“Днес нашата отговорност за съставяне на правителство с втория мандат приключи. Не успяхме. Сега е отговорността на президента на кого да връчи третия мандат и след това е въпрос на мандатоносителя да избере подход и да събере подкрепа”, каза тя пред Bulgaria ON AIR.

Константинова изтъкна още, че формулата за експертен кабинет се е доказала като неработеща у нас и посочи за пример опита на ГЕРБ да намери подкрепа за правителство с премиер проф. Николай Габровски, което не мина в парламента.

От “Продължаваме промяната” са готови на разговрои с бившите си коалиционни партньори в лицето на “Демократична България” и БСП, изтъкна още тя.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X