https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноПроектът „Бъдещи инженери“ приключи успешно

Проектът „Бъдещи инженери“ приключи успешно

Приключи проектът „Бъдещи инженери“ – лекции по инженерни науки за деца на сдружение „Европейски инициативи без граници“, който се реализира по програма „Знание и растеж“ на Еконт Експрес и Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

В теоретичните и практичните занятия взеха активно участие повече от 740 ученици – предимно от първи до трети клас. Лекциите бяха с времетраене от 60 минути и се провеждаха директно в клас и във време, съобразено с учебния график на децата. В рамките на проекта децата усвоиха много нови знания и умения, свързани с инженерните науки.

В проект „Бъдещи инженери“ се включиха класове от ОУ „Олимпи Панов“, ОУ „Любен Каравелов“, СУЕЕ „Св. Константин Кирил – Философ“ и ОУ „Отец Паисий“. Работата в малки групи позволи на бъдещите инженери да изградят навици за екипна работа. Благодарение на ръководителя на проекта инж. Илиан Илиев всеки участник имаше възможност да развива и завива болтове и гайки, да работи с шестограм, да следва опростена схема, да изгражда вериги, да монтира спирачки, да сглобява различни видове тротинетки, както и да сглобява кран за двигатели. С разрешение на ръководството на всяко от училищата сглобените тротинетки се тестваха от учениците в коридорите на училищата.

Проект „Бъдещи инженери“ постигна целта си да мотивира детските умове и да ги амбицира да учат повече. Показа на децата, че въпреки крехката си възраст имат нужните умения и с малко допълнителни знания могат да създават. Възможността да карат тротинетка, която са създали в екип със своите съученици, ги мотивира да търсят още умения от света на инженерните науки.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X