https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияБСП и "Възраждане" искат по-строги закони за пияни и дрогирани шофьори

БСП и “Възраждане” искат по-строги закони за пияни и дрогирани шофьори

БСП и “Възраждане” настояват за промени в Наказателния кодекс и по тежки наказания за пияни и дрогирани шофьори.

“Онзи дрогиран и пиян шофьор е пуснат срещу 3 хиляди лева парична гаранция. Бузовград и Казанлък са на бунт. Проговаря ли съвестта ви? За 9-и път поставям въпрос да вкараме промяна в Наказателния кодекс, която казва, че пияни и дрогирани шофьори не трябва да имат условни присъди и парична гаранция. При нарушение – в затвора за 20 години. Вие не искате . Въпрос на половин час работа. Два текста. Текстове, които имат подкрепа на Прокуратура и МВР”, заяви от парламентарната трибуна лидерът на левицата Корнелия Нинова.

“Ние от “Възраждане” също настояваме за промени на квалификациите на умисъла на престъпления. Настояваме за премахване на условните присъди и по-тежки санкции при тежки последици. Искаме 20 годин и отнемане на превозното средство”, посочи и Петър Петров от “Възраждане”.

Той обясни, че настояват за разглеждане на законопроект за промени в НК, касателно престъпленията против транспорта, внесен от „Възраждане“ през октомври 2022 г., и отправи апел към колегите си той да бъде разгледан.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X