https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияХристо Иванов приема само среща "на четири очи" с Корнелия

Христо Иванов приема само среща “на четири очи” с Корнелия

Лидерът на ДБ Христо Иванов не вижда смисъл в провеждането на лидерската среща на БСП, но е готов на разговор “на четири очи”. Получихме поканата на г-жа Нинова, разговарях с нея. Това, което ѝ казахме, е че ние не отказваме разговор, разбира се, но че шансовете да получи подкрепа от нас не са големи поради големите различия. Ако търси нашата подкрепа, ние бихме предпочели да се проведат срещи в двустранен формат, който също е част от това, за което тя е получила мандат от органите на БСП, заяви той.

„На този етап за такава лидерска среща не виждаме условия, за които да се включим. Ако тя има желание да разговаря конкретно с нас, ние сме насреща за такъв разговор“, обясни той.

„Сега реалността е, че отиваме на избори. И този разговор преди изборите не виждаме в такъв формат каква добавена стойност би имал“, допълни той.

По думите му, ДБ не виждат какво би произвела тази обща лидерска среща.

„Ако някой търси нашата подкрепа, ние сме готови за разговор в двустранен формат“, посочи той и уточни, че това е решение, взето в рамките на ДБ.

„Не можа този парламент да произведе консенсус, който да излъчи правителство. На изпроводяк сега, дето се вика, освен една панихида, не виждам какво точно можем да направим. Отиваме на избори. Това е реалността“, отсече той.

Относно идеята за общо явяване на изборите на ДБ и „Продължаваме промяната“ той коментира, че между двете партии ще бъдат проведени преговори. „За нас е ясно, че трябва да се търси взаимодействие. Ясно е, че за да бъде работещо то, ще бъде изключително важно да се запазят идеологическите физиономии, особено нашата“, обясни той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X