https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПриключи Общинското първенство по волейбол за юноши 8-10 клас

Приключи Общинското първенство по волейбол за юноши 8-10 клас

В неделя в Спортна зала УСШ към СК „Ялта“ приключи Общинското първенство по волейбол за юноши 8-10 клас. В надпреварата взеха участие десет учебни заведения – СУ „Христо Ботев“, МГ „Баба Тонка, АЕГ „Гео Милев“, ПГИУ „Елиас Канети“, СУЕЕ „Св.К.К.Философ, СУПНЕ „Фридрих Шилер“, ПГРКК, ПГТ „Иван П. Павлов“, ПГСАГ „Пеньо Пенев“ и ПГ по транспорт.

Волейболните тимове бяха разделени в три групи и изиграха 16 срещи, като по регламент за полуфиналите се класираха първите отбори от група 1 и група 2, както и първият и вторият отбор от група 3. В първата група победител беше отборът на ПГИУ „Елиас Канети, а във втората група надделя отборът на ПГСАГ „Пеньо Пенев“. Съперници от група 3 им бяха съставите на СУЕЕ „Св.К.К.Философ и СУПНЕ „Фридрих Шилер“, класирани съответно на първо и второ място.

Първият полуфинал противопостави ПГИУ „Елиас Канети на СУЕЕ „Св.К.К.Философ“, като представителите на икономическата гимназия заслужено се класираха за финалния двубой.

Във втория полуфинален сблъсък един срещу друг се изправиха СУПНЕ „Фридрих Шилер“ и ПГСАГ „Пеньо Пенев“, като по-силната игра на момчетата от строителната гимназия им донесе възможност да се борят за титлата в турнира. Мачът за третото място между СУЕЕ „Св. Константин Кирил – Философ“ и СУПНЕ „Фридрих Шилер“ беше спечелен от Училището за европейски езици, което спечели бронзовите отличия в състезанието. На финала юношите на ПГИУ „Елиас Канети“, ръководени от техния треньор Борислава Николова, в атрактивен и емоционален двубой надделяха над съперниците си от отбора на ПГСАГ „Пеньо Пенев“ и завоюваха първото място в турнира.

При индивидуалните отличия за най-добър разпределител наградата беше присъдена на Николай Димов от ПГИУ „Елиас Канети“, Огнян Христов от ПГСАГ „Пеньо Пенев“ беше определен за най-добър нападател в турнира, а най-полезен състезател стана Мартин Стоянов от ПГИУ „Елиас Канети“.

На 28 и 29 януари /събота и неделя/, отново в Спортна зала УСШ към „СК Ялта“, предстоят мачовете от Общинското първенство по волейбол за момичета и момчета 5-7 клас. На 29 януари в зала „Дунав“ ще се изиграят и финалните срещи от общинското първенство по баскетбол за момчета и момичета 5-7 клас.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X