https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЗапочна делото за убийство на Еранухи Пехливанян

Започна делото за убийство на Еранухи Пехливанян

В Окръжния съд в Русе се състоя разпоредително заседание по делото за убийството на Еранухи Пехливанян.

БТА припомня, че Еранухи Пехливанян бе похитена на 11 януари миналата година в крайдунавския град и убита. Три дни по-късно в полицията постъпва сигнал за изчезването ѝ от близките ѝ. По време на разследването полицията арестува на 17 януари м.г. 50-годишния Гарабед Веринян и 56-годишния Михаил Михов. На двамата бяха повдигнати три обвинения – за отвличане, като Михаил Михов се е представил и за служител на МВР, за грабеж на сумата от 65 000 лева, както и за умишлено убийство с цел прикриване на другите две престъпления. Ако бъдат признати за виновни, те могат да получат от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна.

По делото са били разпитани 10 свидетели и са били назначени 25 експертизи. От двамата обвиняеми са иззети около 25 000 лева, които са част от грабежа, а също полицейската униформа, с която е бил облечен Михаил Михов, документи, лекият автомобил, с който са се придвижвали, както и инструменти. Те са с постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража” от 17 януари миналата година.

По време на днешното разпоредително заседание като частни обвинители и граждански ищци се явиха съпругът и синът на Еранухи Пехливанян. Техният адвокат Венцислав Великов обясни, че двамата са поискали по 250 000 лева обезщетение за причинените неимуществени вреди, както и 65 000 лева имуществени вреди – сумата от грабежа.

Той каза още, че двамата ищци са решили сумите за обезщетение, които съдът присъди, да бъдат дарени на организации с благотворителна цел.

По време на заседанието защитата взе становище и съдът го прие, че няма допуснати нарушения на процесуалните правила на досъдебното производство, няма и констатирани грешки в обвинителния акт.

Разглеждането на делото по същество е насрочено за 27 февруари тази година.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев каза след заседанието, че защитата се е отказала от разпитите на осем от свидетелите, разпитани по време на досъдебното производство. Показанията им ще бъдат прочетени в съдебната зала. В следващото заседание ще бъдат разпитани двама от свидетелите от обвинителния акт, както и трима свидетели, които са поискали защитниците. Ще бъдат приети и експертизите на всички вещи лица.

Прокурор Георгиев коментира още, че процедурата за провеждане на съкратено съдебно следствие с признание на фактите от обстоятелствената част на обвинителния акт, която да доведе до замяна на най-тежките наказания, вече е неприложима след последните изменения в Наказателно-процесуалния кодекс.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X