https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораСъдът в Русе даде по 25 години затвор на двама мъже за...

Съдът в Русе даде по 25 години затвор на двама мъже за убийството на Еранухи Пехливанян

Окръжният съд в Русе осъди днес на по 25 години затвор 51-годишния Гарабед Веринян и 57-годишния Михаил Михов за убийството на Еранухи Пехливанян.

Еранухи Пехливанян бе похитена на 11 януари миналата година в крайдунавския град и убита. Три дни по-късно в полицията постъпва сигнал за изчезването ѝ от близките ѝ. По време на разследването полицията арестува на 17 януари м. г. Гарабед Веринян и Михаил Михов. На двамата бяха повдигнати три обвинения – за отвличане, като Михаил Михов се е представил и за служител на МВР, за грабеж на сумата от 65 000 лева, както и за умишлено убийство с цел прикриване на другите две престъпления.

Окръжният съд осъди двамата мъже да заплатят солидарно и сумата от 600 000 лева на семейството на жертвата за причинени неимуществени вреди. Ще им бъде конфискувано и половината имущество.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд, предава БТА.

Адвокатът на Гарабед Веринян – Тервел Раев, коментира, че присъдата ще бъде обжалвана. По думите му наказанието не е справедливо, тъй като неговият доверител не е участвал в убийството.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев каза, че е доволен, че съдът е признал и двамата подсъдими за виновни по всички обвинения.

“Ще обмислим възможността дали да протестираме тази присъда. Законът дава възможност да се избере по вид наказание – лишаване от свобода, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна. Ние поискахме по-тежкото наказание, но съдът реши друго”, каза прокурор Георгиев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X