https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияРадев разпуска парламента, обяви датата на изборите

Радев разпуска парламента, обяви датата на изборите

Президентът Румен Радев обяви, че предсрочните парламентарни избори ще се проведат на 2 април 2023 г. С указ държавният глава ще разпусне 48-ото Народно събрание на 3 февруари.

„Отчитайки техническите предизвикателства пред ЦИК, изборите ще бъдат на първата възможна дата, в която няма да има риск за машинното гласуване. За да може да бъде спазен законът, който повелява, че всеки български гражданин трябва да може да избира – хартия или машина”, обясни той.

Радев се надява оставащото време на парламента да бъде използвано от депутатите, които да докажат, че борбата с корупцията, Планът за възстановяване и европейската интеграция са реален приоритет, а не само предизборни обещания.

Държавният глава подчерта, че в момента не може да каже дали ще има промени в състава на служебния кабинет. „Ще говоря с всеки един министър”, поясни той.

Припомняме, че днес президентът прие БСП на „Дондуков” 2. От левицата върнаха неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство. По-късно Радев се срещна с представители на ЦИК, които препоръчаха изборите да се проведат на 2 април.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X