https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПаркингите за тирове в района на бъдещия ферибот вече се използват

Паркингите за тирове в района на бъдещия ферибот вече се използват

Изградените ТИР паркинги на територията на „Пристанищен комплекс“ – Русе, които са в района на бъдещия ферибот Русе – Гюргево, са пуснати в експлоатация, съобщи Русе Медиа. Това е станало още в началото на декември 2022 г.

Отворен е нов пропускателен пункт за камиони с и без товари, на които предстои митническа обработка на документи. Досега съществуващият портал на „Пристанищния комплекс“ остава за камиони, на които предстои товаро-разтоварна дейност.

Тъй като официалното пускане на фериботната линия Русе – Гюргево се забави, е било взето решение да се пуснат за ползване двата паркинга. Те трябваше да поемат трафика от тежкотоварни камиони, на които предстои преминаване през фериботната линия, предава Русе медиа.

Двата паркинга са един до друг – първият е до бариерата и е с капацитет от около 150 ТИР-а, като вчера беше пълен на 100 процента. В непосредствена близост до него, към подхода за бъдещия ферибот, има оформено още едно пространство с по-голяма площ и капацитет за около 200 ТИР-а, като вчера сутринта бе запълнен на около 20 процента.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X