https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораОт днес: Учениците до 10 години пътуват безплатно с градския транспорт

От днес: Учениците до 10 години пътуват безплатно с градския транспорт

На 1 февруари влиза в сила решение на Министерския съвет, според което всички учащи до 10-годишна възраст могат да използват безплатно мрежата на градския транспорт. Новата мярка ще важи до края на годината и за да се възползват от нея, на децата ще трябва да бъдат издадени превозни карти – карта за безплатно пътуване.

Учениците над 10-годишна възраст и студентите редовна форма също ще могат да използват карти на градския транспорт на по-ниски цени. До момента те се возеха за 24 лв. на месец, а от февруари ще могат да го правят за 4 лв. Цената важи за всички тролейбусни линии или за една автобусна. За линиите на цялата градска мрежа учащите ще плащат 12 лв., като до момента се заплащаха 45 лв.

Помислено е и за пенсионерите – с 40 % ще намалее стойността на техните абонаментни карти, за разлика от досегашните 20 %. Цената на картите им за 1 линия в автобусния транспорт става 14 лв. Същата е стойността за всички тролейбусни линии. До момента тези карти струваха 18 лв.

Същите правила ще важат и за пътуванията в междуградския транспорт в община Русе. Разликата е, че децата до 10 години ще трябва да си закупят билет с нулева стойност. Тепърва предстои да бъдат обявени цените на пътуванията в пътната мрежа между населените места. Тези карти ще се издават от “Общински транспорт” ЕАД на адрес бул. “Трети март” 74

Карти за пътуване в градския транспорт се издават в Билетния център на Община Русе на бул. „Скобелев“ №45. Превозен документ за ученици до 10 навършени години може да бъде взет оттам след представяне на акт за раждане на детето.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X