https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedЕдинствено Драгомир Драганов и Рена Стефанова не са задали въпроси към министрите

Единствено Драгомир Драганов и Рена Стефанова не са задали въпроси към министрите

За над тримесечното си съществуване в парламента, (което струваше на данъкоплатеца 30 000 лв. на час), русенските депутати са проявили известна активност по отношение на въпросите си към министрите от служебния кабинет „Донев 1“. Вчера бе последният работен ден на народните избраници от 48-ия парламент, а следващите предсрочни парламентарни избори вече са насрочени от президента Румен Радев за 2 април.

Двама от русенските представители – Драгомир Драганов от листата на ГЕРБ-СДС и Рена Стефанова от „Продължаваме промяната“, нямат нито един зададен въпрос към министрите.

Рекордьор по питания е социалистът Иван Иванов, който е задал общо 13 въпроса до трима министри, пише Бряг. Това са земеделският Явор Гечев, който е попитан 7 пъти от русенския депутат за Програмата за развитие на селските райони; добивът на дървесина от държавните горски предприятия; дейността на Североизточното държавно предприятие (СИДП) за 2022 г.; както уволненията и назначенията в министерството.

Регионалният министър арх. Иван Шишков пък е бил попитан пет пъти от Иванов

за Водния цикъл в Русе, магистралата Русе – Велико Търново, ремонт на път в Червена вода и два въпроса, свързани с Шумен – градът, в който Иванов бе също водач на листа и беше по-склонен да представлява, но друго бе решението на лидерката на БСП Корнелия Нинова. Иванов има и един въпрос до финансовия министър Росица Велкова-Желева, който е свързан с увеличение на бюджета на МВР.

Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС е задала 8 въпроса

Те са до министъра на иновациите и растежа Александър Пулев и финансовата министъра Росица Велкова-Желева. Всичките въпроси на Атанасова са свързани с “Българска банка за развитие” ЕАД, няма нито един, касаещ Русе.

Димитър Недялков от „Продължаваме промяната“ е питал 5 пъти 4 министъра

Два са до екоминистърката Росица Карамфилова-Благова, и по един до земеделския министър Явор Гечев, транспортния – Христо Алексиев и регионалния – арх. Иван Шишков. Недялков се е интересувал от земеделските гори, дивите кози, пътя Русе-Бяла и гражданската въздухоплавателна авиация.

Златан Златанов от „Възраждане“ е задал 4 въпроса –

два до арх. Шишков, един до министъра на спорта Весела Лечева и един до вътрешния министър Иван Демерджиев. Златанов се е интересувал от Водния цикъл в града ни; от свикване на извънредни Общи събрания в търговски дружества с държавно участие в капитала, акционери в “Български ВиК холдинг” ЕАД; фактическите резултати от реализирането на проекти от Националната програма за изпълнение на младежки дейности и от съществуване на Протокол от 2015 г., който гарантирал сигурността на участниците в среща със заместник-председателя на Европейската комисия Франс Тимерманс.

Депутатът от ДПС Ализан Яхова пък е питала два пъти земеделския министър Явор Гечев за изпълнение на “Схема за преходна национална помощ за тютюн” за периода 2023 – 2027 г.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X