https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоОбщината в Русе припомни правилата за засаждане на дръвчета

Общината в Русе припомни правилата за засаждане на дръвчета

Община Русе приветства залесителните инициативи на граждани и припомня правилата, които ще осигурят успешно засаждане и растеж на младите дръвчета.

• Желаещите да засадят фиданки трябва да се съобразят с вида на дървото и да го положат в такава почва, която да бъде подходяща за неговото правилно израстване.

• За засаждането в градска среда на дръвчетата се изисква разрешение от Община Русе, а плодните дръвчета могат да бъдат засадени единствено в частните имоти и градини.

• Периодът ноември – февруари е препоръчителен за засаждането на нови дръвчета, тъй като опадането на листата и вегетационният период са приключили.

• Не бива да се пренебрегват и нормативните изисквания за отстояние на декоративната растителност от обекти в градска среда. За да оцелее младото дръвче, е необходимо то е на достатъчно разстояние от други дръвчета, сгради и съоръжения, както и от кабели на енергопреносната мрежа (пълните изисквания можете да видите тук).

От общинската администрация призовават всеки, засадил дръвче, да не забравя за грижата и поливането му в първите две най-важни години от развитието му.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X