https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниБорецът Дениз Хълми е първият "Спортист на месеца" в Русе

Борецът Дениз Хълми е първият “Спортист на месеца” в Русе

Дениз Хълми от Спортен клуб по борба „Юнак – Локомотив“ стана първият Спортист на месеца, излъчен от ръководството на Спортно училище „Майор Атанас Узунов“.

Единадесетокласникът спечели златен медал на Държавното лично първенство по свободна борба за юноши в категория до 61 кг.

„Нека това е едва началото на спортните ти успехи“, поздрави го кметът и му пожела тепърва името му да носи поводи за гордост на семейството, клуба и на всички русенци.

Дениз е родом от с. Прелез, Разград, и тренира борба от 6 клас. След отличното си представяне на първенството той влиза в Националния юношески отбор по борба. Желанието му е да продължи висшето си образование в Русенския университет или в Националната спортна академия.

Инициативата за ежемесечното награждаване на един изявен ученик от специализираното училище е на новия директор Евгени Недев и бе подкрепена от Общината. Целта е да се отличават не само доказани в спорта състезатели, но и тези, които са показали отлични резултати в учебния процес.

„Това е един отличен начин да бъде уважен трудът на прохождащите спортисти и те да бъдат забелязани“, каза треньорът на Дениз Валентин Ангелов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X