https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЕто как русенци могат да подкрепят изграждането на паметник на Левски за...

Ето как русенци могат да подкрепят изграждането на паметник на Левски за бесарабската общност в Молдова

Ето как русенци могат да подкрепят изграждането на паметник на Левски за бесарабската общност в Молдова

По случай Деня на независимостта на България – 22 септември, в град Тараклия ще бъде открит Младежки мултикултурен център „Васил Левски“. Желанието на българската бесарабска общност в района е да се изгради и паметник на Апостола в града, отбелязващ 150-ата годишнина от смъртта на националния герой. От Районен съвет – Тараклия се обръщат към русенци с апел за финансова подкрепа за родолюбивата инициатива.

Сумата, необходима за изграждането на паметника на Васил Левски, е 75 хиляди лв., като до момента са събрани 28 хиляди. Община Русе ще предложи на Общинския съвет да гласува изпращане на финансова подкрепа към българската общност с дарение от 5000 лв.

Изграждането на монумента е съвместна инициатива с Асоциацията на българите по света, град Варна и с помощта на доброволни дарения от други народи.

„Паметникът на Васил Левски е знак на почит към паметта и преклонение пред подвига на един истински герой, за когото думите „родина“, „чест“ и „достойнство“ са били смисъл на живота. Апостолът е национален герой както на българите, така и на бесарабските българи. Изграждането на монумента в Тараклия има за цел да увековечи паметта му и да съдейства за развитие на високо патриотично съзнание и чувство за вярност към отечеството сред подрастващото поколение на българската общност в Молдова“, обръща се към русенци председателят на район Тараклия Иван Паслар.

Община Русе апелира своите граждани, които желаят да подкрепят българската бесарабска общност в район Тараклия за изграждането на паметник на Васил Левски, да го направят на следната банкова сметка:

Банкова сметка на Община Русе за дарения:

банка : ИНВЕСТБАНК АД , ФЦ РУСЕ

банков код: IORTBGSF

сметка: BG 96 IORT 73798400080000

Задължително се изписва и кода за вид плащане:

– за дарения от страната: 445100

– за дарения от чужбина: 445200

В основанието на платежното нареждане задължително се отбелязва целта на дарението.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X