https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоБлаготворителен концерт събира средства за изграждане на паметник на Васил Левски за...

Благотворителен концерт събира средства за изграждане на паметник на Васил Левски за бесарабските българи в Молдова

На 30 май (вторник) от 18 часа в Голяма зала на Доходно здание ще се проведе благотворителен концерт в подкрепа на инициативата на българската общност в Тараклия, Молдова, за изграждане паметник на Васил Левски. Монументът ще бъде монтиран пред открития наскоро Младежки мултикултурен център с името на Апостола в молдовския град.

Концертът се организира от Общинския детски център за култура и изкуство и Общински младежки дом по инициатива и с подкрепата на Община Русе и Общински съвет – Русе. В него участие ще вземат формации от Общински детски център за култура и изкуство – Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Зорница“ и Хоровият състав към него, Фолклорен танцов ансамбъл „Русчуклийче“ и Детска вокална група „Слънце“.

Общински младежки дом ще се включи с изпълнения на Танцово студио „Импулс“, Фолклорно танцово студио „Зора“ и Вокално студио за поп и джаз пеене „Икономов“.

Ученици от НУИ „Проф. Веселин Стоянов“, обучаващи се в специалността „Класически танц“ и Формация за модерен балет „Мираж“ ще представят свои композиции.

Билети на стойност 5 лв. могат да бъдат закупени от 29 май до началото на събитието на касата на Доходно здание. Във фоайето ще бъдат поставени и урни за доброволни дарения.

Припомняме, че през месец март Общински съвет-Русе на свое заседание гласува да бъдат отпуснати 10 000 лв. от общинския бюджет за изграждането на паметника на Апостола в Тараклия. Идеята среща подкрепата и на Асоциацията на българите по света, както и на община Варна, като до този момент са получени доброволни дарения и от други страни.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X