https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниПутин на митинг в Москва: Води се битка за нашите исторически граници

Путин на митинг в Москва: Води се битка за нашите исторически граници

Президентът Владимир Путин приветства руските войници, които се сражават в Украйна, по време на митинг в Москва, призовавайки тълпата да скандира „Русия, Русия“, за да изрази подкрепата си за тези, които според него защитават родината.

Това се случва в навечерието на годишнината от войната в Украйна и празника в чест на руския войник.

Десетки хиляди се събраха на московския стадион „Лужники“, който е с капацитет 81 000 души, развявайки бели, сини и червени руски знамена. Патриотични песни звучаха преди пристигането на Путин.

Какви са посланията в речта на Путин и посещението на Байдън в Киев?
Вижте коментарите на Елена Поптодорова, Тодор Тагарев, Валери Тодоров
„В момента се води битка за нашите исторически граници, за нашия народ. Те се водят от същите смели бойци като тези, които сега стоят тук, до нас. Те се сражават героично, смело, храбро. Гордеем се с тях“, заяви Путин на събитието „Слава на защитниците на отечеството“, което се проведе в навечерието на руския празник 23 февруари, посветен на служителите на въоръжените сили.

„Днес те са подкрепяни от цялата страна“, каза Путин за руските сили в Украйна, като добави, че току-що е бил информиран от военните началници за ситуацията на фронта.

Кремъл представя войната като „специална военна операция“ за защита на собствената сигурност на Русия в това, което вижда като екзистенциална конфронтация със Запада, пише Ройтерс.

Конфликтът в Украйна започна през 2014 г., след като проруският президент беше свален по време на протестите на украинската „революция на Майдана“, а Русия анексира Крим. В Източна Украйна също избухнаха сражения между подкрепяните от Русия сепаратисти и украинските сили.

Путин нареди на десетки хиляди войници да влязат в Украйна на 24 февруари миналата година – решение, което западните сили и Украйна заклеймиха като заграбване на земя в имперски стил.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X