https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПочернени родители излязоха на протест в Русе заради забавено дело

Почернени родители излязоха на протест в Русе заради забавено дело

Граждани излязоха на мълчалив протест пред Съдебната палата в Русе. Причина за протеста е разследването на тежката катастрофа на пътя Русе – Мартен от началото на 2020 година, при която на място загиват Деница и Батуан.

Организаторите на протеста очакват вече трета година да бъде даден ход на делото, но вместо това, наказателното производство срещу главната обвиняема бива спряно. “Опитват да я изкарат невменяема, а тя работи като асистент при зъболекар. Виждаме я как ходи по заведения”, споделиха бащата и чичото на загиналата Деница.

Припомняме ви, че на 28 януари 2020 г. тежкотоварен автомобил с разградска регистрация е пътувал от Русе към Мартен, когато в него се е ударил движещ се в лявата лента лек автомобил „Алфа Ромео“, в който са пътували петима души. Жителите на град Сливо поле претърпяха голяма загуба и обявиха траурни три дни за общината. В черният ден, загинаха момче и момиче на 18 и 17 години (Батуан и Деница), а други две непълнолетни момичета на 15 и 17 години бяха тежко ранени, шофьорката на автомобила, 28-годишната С.Г., също бе ранена и настанена в болница. Причина за катастрофата е високата скорост, която е било 140 км/ч при разрешени 90. Шофьорът на лекият автомобил е видял прекалено късно завиващия ТИР и в опит за избягване прелита множество пъти и се обръща в насрещната лента, като пада в канавката и оставя на място двете деца.

Жертвите в катастрофата са били ученици в ПГ по икономика в град Русе, които е трябвало да се приберат с автобус от Русе до дома си след втората смяна в училище и са чакали на автобусната спирка, като минаващата от там 28-годишна водачка им е предложила да ги закара.

Батуан е бил абитуриент и бъдещ студент. Деница е била 11 клас в същата гимназия. Приятели на загиналият споделят, че той множество пъти е правил забележка за силната скорост на С.Г. поради факта, че и преди се е прибирал от гимназията до Сливо поле с нея. А за Деница се знае, че това е било първото качване в колата на С.Г.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X