https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораТри години по-късно: Съдят двама шофьори за смъртта на ученици на пътя...

Три години по-късно: Съдят двама шофьори за смъртта на ученици на пътя Русе – Силистра

Окръжна прокуратура – Русе внесе обвинителен акт в Окръжен съд – Русе за катастрофата между товарен и лек автомобил, настъпила на 28.01.2020 г. по пътя за гр. Сливо поле.

На съд са предадени С. Г. (на 32 години от гр. Сливо поле) и Н. С. (на 41 години от гр. Разград). Произшествието е настъпило при предприета маневра от водача на товарния автомобил за навлизане в платното за движение към гр. Русе и сблъсък в него на лекия автомобил, управляван със скорост от 131 км/ч, при максимално разрешени 90 км/ч. При катастрофата са загинали две деца – Б. Д. и Д. Д. (на 18 и на 17 години) и са причинени средни телесни повреди на други две деца – Д. В. и Е. В. (на 15 и на 17 години), всички пътували в лекия автомобил. Водачите на двата автомобила са обвинени за причиняване на този резултат в условията на независимо съпричиняване. Случаят е квалифициран като особено тежък, съобщиха от държавното обвинение.

Случаят е от 28 януари 2020 година. Тежкотоварен камион, управляван от 37-годишен мъж, навлиза от дясна в лява лента и не пропука движещия се по нея лек автомобил, шофиран от 28-годишна жена. В резултат на това се сблъскват, като колата навлиза в насрещното еднопосочно платно за движение и се преобръща. При инцидента на място загиват двама пътници в автомобила – 18-годишно момче и 17-годишно момиче, които са ученици в русенска гимназия. Пострадали са тежко 28-годишната шофьорка на колата и две момичета – на 15 и на 17 години.

За извършеното престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 20 години и лишаване от право да се управлява МПС.

Очаква се насрочване на разпоредително заседание по делото от съда.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X