https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияАлександър Дунчев проговори за задкулисието в ПП

Александър Дунчев проговори за задкулисието в ПП

Бях решил да спестя конкретни факти за задкулисието, но колегата Росен Костурков от ПП сам открехна завесата с един коментар под вчерашния пост за разкарването на зелените каузи от ПП (виж Галерия). Първата му теза е, че съм внесъл “нескопосан” закон, сам, апокрифно и без съгласуване. Това написа във фейсбук Александър Дунчев от „Продължаваме промяната”.

Ето какво пише още той:

А това е най-смисленият закон за горите, защото решава основният и единствен проблем в държавата (а и в партиите): компрометирането на държавността и правосъдието поради порочната практика да се назначават не както е във всяка успяваща държава и фирма – почтени, независими и доказали се професионалисти, а “калинки”, шуробаджанаци и “наши хора”.

И нека заедно проверим фактите и всеки сам да прецени кой лъже и манипулира избирателите:

1. Още на 24.03.2022 г. изпращам по имейл (виж картинка) до парламентарната група на ПП в 47НС първи “неспокосан” драфт на проекто-решение за прозрачен избор на кадрите в цялата държавна администрация, и в частност в горите. Формата “проекто-решение” ми беше предложена от тогавашния председател на КЗХГ от ИТН Пламен Абровски. Причината е разразилата се кадрова чистка на БСП в горите. Резултат: 1 седмица без отговор (виж картинка), а после пета глуха.

2. Тъй като скандалът с чистката на БСП се разрастна, въпреки липсата на съдействие от ПП, внасяме проекто-решението единствено със Зорница Стратиева от ЗД: https://www.parliament.bg/bg/ns_acts/ID/164155 – никой не му обърна внимание в 47НС.

3. В 48НС още на 9 ноември 2022 г. изпращам до всички колеги в парламентарната група на ПП вече драфт на въпросния проекто-Закон за горите (виж картинката), в резултат на което получавам корекции от колеги, различни от тези в КЗХГ и Костурков, и след пълно съгласуване (тогава още ги не бяха заработили експертните групи) законът е представен на колегите за подписване. Но след шестия подпис законът мистериозно изчезва!! И разбрах защо!! И ако и Вие разберете, Бойко наистина ще се върне на бял кон. Но не заради мен.

4. И ето как законът след седмица разбирам, че е внесен, дори не от мен, с първоначалните 6 подписа: https://www.parliament.bg/bg/bills/ID/164484

Другите лъжи и манипулации на Росен, вкл. за Тома, няма смисъл да коментирам, за де не сринем до 0 доверието в ПП.

Извинявам се на колегите от БНР (https://bnr.bg/post/101784879/aleksandar-dunchev), че вчера отказах настойчиво да дам пример за задкулисие, за да запазим добрия имидж на ПП-ДБ за изборите, но ето че днес задкулисието само се показа…

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X