https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияСлави Трифонов: Трябва паметник на хан Аспарух вместо този на Съветската армия

Слави Трифонов: Трябва паметник на хан Аспарух вместо този на Съветската армия

Според мен на мястото на паметника на Съветската армия трябва да има паметник на създателя на българската държава хан Аспарух. В София, столицата на България, няма нито един паметник на създателя на България – хан Аспарух. И целият този скандал около паметника на една отдавна несъществуваща армия, която въобще не ни е освободила, а направо ни е поробила, целият този скандал е адски удобен да махнем този абсолютно ненужен и напълно безмислен монумент и като българи да издигнем паметник на най-важния българин – хан Аспарух.” Това написа Слави Трифонов в своя фейсбук профил.

“Аз правих подобна инициатива преди години и тя не се получи. Защо? Защото администрацията направи всичко възможно, по всякакъв начин, с всякакви причини, да убие тази идея още в зародиш. Защо? Не знам. Имах чувството, че административните служители не са българи, а византийци.”

“А сега дали е възможно някаква такава идея да се получи? Ако питате българите дали вместо паметник на Съветската армия е по-добре да има паметник на хан Аспарух, най-вероятно огромната част ще кажат: “Разбира се, че на хан Аспарух”. Но най-вероятно няма да стане. Явно такива ни е довел тук хан Аспарух. Такива, дето повече обичаме чужди армии, отколкото тоя, дето ни е създал. А иначе идеята е хубава. Питайте всеки българин и вижте какво ще ви каже”, допълни той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X