https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниБялаБяла ще отбележи Освобождението на България със заря-проверка

Бяла ще отбележи Освобождението на България със заря-проверка

С тържествена заря-проверка Бяла ще отбележи 145-ата годишнина от Освобождението на България и 146 години от Освобождението на града. Това стана ясно по време на среща между кмета Димитър Славов и областния управител на Русе Анатоли Станев.

По традиция церемонията ще се проведе на 2-и март от 19.00 часа в центъра на град Бяла. Инициативата се организира от Общината и Националния военен университет „Васил Левски“. В началото на ритуала ще бъдат положени венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните герои. След това се предвижда слово на кмета Димитър Славов и провеждане на тържествена вечерна проверка, както и отдаване на почит към освободителите и създателите на българската държава от представителни блокове на Националния военен университет във Велико Търново. Церемонията ще завърши с празнична заря.

Припомняме, че Бяла изиграва важна роля в хода на Освободителната война и е вторият освободен град в България.

„Високо оценявам това, което правите. Поздравявам Ви, че не спирате да работите за съхраняването и предаването на някои от най-значимите моменти в родната история, а също и за усилията, които полагате за културното развитие на общината“, заяви областният управител Анатоли Станев. Той и кметът Славов посетиха и „Арт център Бяла“, който се оформя като притегателно място за туристи от цялата страна, а също и място за отдих на хората от региона.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X