https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияБорисов: Ще вложим огромно усилие да направим правителство

Борисов: Ще вложим огромно усилие да направим правителство

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов избра Враца за официалното откриване на предизборната кампания. Повече от 800 симпатизанти и членове на ГЕРБ се включиха в събитието. Те го посрещнаха със скандирания “Бойко” и “Победа”. Кампанията ще премине под мотото “За стабилна България отново”. Водач на листата в района е Красен Кръстев.

“Очаквах хиляди хора да се съберат в Пловдив заради чисто механичния сбор ПП, ДБ и т.н. Изненада ме отиването на Петя Ставрева: там от думите, които съм чувал от нея в централата. Пет години евродепутат от ГЕРБ. Ако някой ме чуе да кажа една дума срещу Царя някога, да ми отреже езика. Човек трябва да има морал. На който си казвал “шефе” или “Ваше Величество”, не трябва да забравяш. Темата кой е първи не съществува. Защо не си останаха ПП сами, за да видят разлика от 10% поне. Нали са добри. Защо народът не го разбра? Асен Василев е цар в помпане на инфлацията. Народът обедня, потреблението падна. Инфлацията е скритият данък, който прибираш от населението. Това носи такъв омагьосан кръг след това. Защо не са доволни пенсионерите? Сумарно са вдигнали повече пенсиите. 50-те лева, които давахме ние, бяха 50 лв. Сега и 200 да им дадат, ги похарчват на първия пазар, на който идат”, посочи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ сподели свой разговор с производител от Варна, който му е казал, че продава кашкавал на цена 9 лв., а в магазина го вижда на 34 лв. “Срам нямате ли, кой ви разреши да грабите хората със 100, 200% надценка? Кметовете, организирайте тържище и изкарайте производителите там два дни в седмицата. Производителите не смеят да се обадят. Ще направим голямо усилие да направим правителство, с който българският народ избере, който е патриот, който е срещу чудовищната война на Путин в Украйна, който е с европейски ценности. Пети път да не се направи правителство не е честно към народа и не трябва да се прави. Ако партиите не се вразумят, няма смисъл от съществуването им. Иначе излиза, че си играем с ПП кой ще вземе Черния петър”, посочи още Борисов.

Домакин на събитието бе кметът на града Калин Каменов. “Това е и частична кампания за местните избори. От парламентарните зависи в каква кондиция ще се явим на местните избори”, посочи той и призова хората да са мъдри и разумни и да обясняват, че от резултатите на 2 април зависи как ще се развива страната ни.

Николай Нанков пък изрази увереност, че ГЕРБ ще е първа политическа сила.
“По време на управлението на “Продължаваме промяната” имаше резултати: те се виждат в магазините, двоен и троен резултат в цените, инлфацията, обедняването на българите. Резултатите са в ущърб на всеки български гражданин. Средна инфлация от 20%, депозитите в банките намляват, има бум на бързите кредити. Това е ясен сигнал, че в България обеднява. Знаем как да решим този проблем, при ГЕРБ инфлация нямаше”, заяви Делян Добрев.

“Специален град, специални хора. Малко недостъпен, но така е с хубавите работи. Надявам се това скоро да се промени. Ние вече сме спечелили изборите. Имаме отговори на всички въпроси: как, къде и защо. Ако предишни години сме си говорили кое може да се построи първо, фабрики, инвестиции, образование, наука, индустриални зони, сега водим друг разгвоор като от 90-те години: как да спрем инфлацията, как да спрем мигрантския натиск, как да успокоим страната. Трябва да има правителство, но трябва да обясним на всички, че смисълът на политиката не е да си направиш един хубав бой с другия. Смисълът е да намираш решения, не да създаваш проблеми”, подчерта заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X