https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияМая Манолова влезе в историята на парламента

Мая Манолова влезе в историята на парламента

Мая Манолова безапелационно грабва приза “царица на микрофона” в парламента, тъй като е най-говорилата дама от трибуната за последните 22 години. Любопитната статистика бе публикувана днес от Платформата за парламентарна прозрачност – Фондация „Стража“ по случая празника на жените – 8 март.

Бившото червено острие и настоящ лидер на партия “Изправи се, България!” има дългогодишен парламентарен опит. Дълги години тя бе народен представител от БСП и председател или зам.-шеф на различни комисии в Народното събрание.

Справката показва, че Мая Манолова средно на пленарно заседание е произнасяла 622 думи. Тя е говорила общо на 1389 заседания на парламента и е изговорила 863 202 думи.

На второ място по активност зад парламентарния микрофон се нарежда Росица Тоткова от СДС и ДСБ, на трето място е Надежда Йорданова от ДБ, на четвърто и пето място са съответно лидерката на БСП и бивш вицепремиер Корнелия Нинова и червената Емилия Масларова.

На шесто място е Мария Капон, която в парламента през различни години бе представител на СДС, РЗС и на “Изправи се! Мутри, вън!”. Мария Капон е основател и бе лидер на Единна народна партия.

Самата икономистка сподели интересната класация и написа във фейсбук, че се чувства разочарована. “Като се вземат броя на заседанията и се приложи коефициент, много се притеснявам за класацията ми!”, написа Капон.

Ето и Топ 10 на най-активните дами в Народното събрание за последните 22 години:

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X