https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоОбластната администрация в Русе обявява 10 стажантски позиции

Областната администрация в Русе обявява 10 стажантски позиции

Областна администрация – Русе и през тази година ще се включи в националната кампания за студентски стажове в държавната администрация. Очакванията са до края на месеца да бъдат обявени позициите, за които студентите ще могат да кандидатстват. На този етап от администрацията предвиждат да обявят десет позиции, като четири от тях ще бъдат в направление право. Толкова ще бъдат и за обучаващите се по специалности, свързани с администрацията и управлението. Другите две места ще бъдат за студенти по архитектура, строителство и геодезия.

„Надявам се повече млади хора да изберат възможността да стажуват при нас, защото тук никой да пести сили и енергия при обучението на своите стажанти“, коментира Станев. „Всеки, който постъпи при нас, макар и само на стаж, ще бъде подобаващо оценен и наистина ще има възможността да бъде част от екипа ни. Вярвам, че бъдещите ни колеги ще дадат нови идеи за развитието на институцията“, допълни още областният управител.

Предвидено е продължителността на стажа да е един месец, като той ще се проведе в периода юли – септември тази година. Всички български студенти, които се обучават в български или в чуждестранни висши училища, както и чуждестранни студенти в българските университети, ще могат да кандидатстват по национална програма от 24-и март до 10-и май. До 8-и юни ще се състоят и интервютата. Идеята е повече студенти да придобият професионален опит в административните структури на всички нива в цялата страна. По време на стажа студентите не получават възнаграждение и времето не се зачита за трудов и осигурителен стаж. Успешно преминалите ще получат сертификати. Програмата се осъществява чрез Портала за студентски стажове в държавната администрация www.staj.government.bg. Цялата процедура – публикуване на обявите, кандидатстване и подбор, класиране, потвърждаване и приемане на студентите – е изцяло онлайн, като по този начин се осигурява публичност и прозрачност на всеки етап.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X