https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиШофьорът, предизвикал катастрофа на входа на Русе със загинал, остава в ареста

Шофьорът, предизвикал катастрофа на входа на Русе със загинал, остава в ареста

Определението на Окръжен съд – Русе, с което е взета мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на М. Ш., бе потвърдено от Апелативния съд и влезе в законна сила. Мъжът е бил привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 17.02.2023г. при управление на „Фолксваген Пасат“ нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на Н. К., като деянието е извършено след употреба на метамфитамин.

Според въззивните магистрати, Окръжен съд – Русе правилно е приел за установено, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е бил привлечен към наказателна отговорност.

За такова деяние законът предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години. Законосъобразен е бил изводът на първоинстанционния съд, че е налице реална опасност М. Ш. да се укрие, предвид тежестта на предвидената санкция в съчетание с обстоятелството, че семейно-социалния му статус не разкрива ангажименти и уседналост на адреса, на който живее. И тричленният съдебен състав също е счел, че на този етап от производството мярка задържане под стража е единствено възможна, поради което е потвърдил определението на Окръжен съд – Русе и то вече е в законна сила.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X