https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияБорисов: Още 1-2 дена ще мълча за това, което знам, кошмарът тепърва...

Борисов: Още 1-2 дена ще мълча за това, което знам, кошмарът тепърва започва

Докато идвах насам от ПП и ДБ си представяха програмата. Попитах Томислав Дончев какво предлагат, а той ми вика: „Ала-бала“. Щели да дават 50 милиарда за Севера и Юга. Ние им оставихме един милиард за „Хемус“, а те го похарчиха. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред голям брой симпатизанти на ГЕРБ в Кюстендил.

Той бе посрещнат на крака и с бурни аплодисменти.

„Ако се намери някой смел журналист да ги попита за горивата, за инфлацията. Те няма как да отговорят, затова не правят кампания пред хората. Какво следва – те разпространяват един слух, че няма значение резултатът от изборите. ГЕРБ щели безусловно да ги подкрепят, защото щели отвън да ни натиснат. Ние не се поддаваме на натиск. Няма шанс да подкрепим правителство, което знаем какво сътвори за две години. Още 1-2 дена ще мълча за това, което знам. Да, склонен съм на разговори, но това което причиниха на бюджета…, истински се надявам от Министерство на финансите да извадят реалното състояние на бюджета. До октомври трябва да изтеглим още 10 млрд. лева дълг, за да вържем двата края. Дефицитът отива на близо 7%. Вие си мислите, че ние идваме, миеме си зъбите и всичко е ок. Не, кошмарът тепърва започва“, обясни лидерът на ГЕРБ.

Той предупреди, че кошмарът тепърва започва. “Само да има късмет българският народ да подкрепи още едно тяхно правителство – ще види какво го чака“, подчерта Борисов.

„Къде е борбата с корупцията по високите етажи? Нали щяха да се борят с нея? Милиарди няма. През 2009 г. след тройната коалиция заварихме 7- 8 млн. дупка в бюджета. Това бе трохичка. Дето се вика, почнах да жаля за Станишев. След Орешарски успяхме да се справим и излязохме на излишък. Само, че сега задачата е 15 млрд. лв. дупка. Имате ли търпение, като гледате как падат банките? 2009 г. ръководех държават по време на най-голямата финансова криза в света за всички времена и не дадох нито една банка да падне. Дойде ковид кризата, ние най-добре минахме през нея. Сега просто не знам дали ние сами като партия можем да се справим. Те затова пускат тези слухове, няма да се подвеждате. След 2-ри април трябва на всяка цена да се направи правителство. По това ще се познае кой си обича родината“, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

„Дойдох до Кюстендил и не видях някъде да е правено нещо. За съжаление имат много голяма медийна подкрепа. На някого не му хареса България да е лидер в региона”, посочи той.

„Ако е това, което знам – ние също минаваме на студио. Нямам очи да застана пред вас и да ви излъжа, че ще стане лесно. Няма да ви агитирам. Ако искате да се отървем от чудото, което ни сполетя, трябва да излезем и мощно да ги изгоним. Няма да стане пак – едни да работят, а други да стоят и да намират кусури“, посочи лидерът на ГЕРБ.

„Ние сме учени да бъдем скромни, набожни и да работим. Този, който лъже така безсрамно, Господ ще го накаже”, предупреди Борисов.

„В момента нито пари има държавата, нито подкрепа отвън. Светът се преразпредели. Турция, Гърция и Румъния станаха най-важни, ние останахме…Зависи от резултата, ако сме първи и то с много щем – не щем ще вадим държавата от кризата“, обобщи бившият премиер.

“Бог да е с нас!”, завърши Бойко Борисов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X