https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораОбщина Русе иска да възстанови рисунките на бетонните пана на летището

Община Русе иска да възстанови рисунките на бетонните пана на летището

Община Русе иска да възстанови рисунките на бетонните пана на летището. Това стана ясно при посещението на представители на общинска администрация за проверка на извършваните дейности в района. След огледа на пистата, на изграждащата се ограда и на сградата на терминала, кметът Пенчо Милков сподели, че имат желание да се възстановят изображенията, които са били на 4-те бетонни пана, разположени вдясно от входа на основната сграда.

Навремето пристигащите пътници, след напускане на летището, са били посрещани именно от тези творби. Сега, след толкова години, изображенията не си личат и затова в момента се търси как да се разбере какво е било нарисувано.

Ясно е само едно от изображенията, и то е на Пантеона на възрожденците. По запазени архивни кадри от 2010 г. се вижда, че другото изображение на крайното ляво пано е било на крепостта Червен. Явно идеята е била пристигащите пасажери да бъдат посрещнати с изображенията на 4-те най-важни културно-исторически обекта в района на Русенска област.

Вече са водени принципни разговори с представители на Дружеството на художници и ще се търсят варианти паната да бъдат възстановени, предаде Русе Медиа.

Намеренията на Общината са да се облагороди пространството около сградата на летището и да се зацветят зелените площи. Ще се говори и с Община Иваново за премахване на изсъхналите дървета от двете страни на пътя.

Ако някой има запазени снимки или кадри на паната край летището и може помогне за възстановяването им, може да се свърже с Община Русе.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X