https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораНов завод ще произвежда жп вагони в Русе

Нов завод ще произвежда жп вагони в Русе

Компанията „Булмаркет Груп“ възстановява производството на железопътни вагони в Русе и започва да търси около 200 нови служители за новия завод. Регистрирано е ново дружество „Локомотивен и вагонен завод 1866“ ЕАД с ръководител Пламен Шопов.

В началото на май се очаква да започне работа депото за ремонт и поддръжка на локомотиви, а в следващата година вагоните трябва да бъдат готови за използване от „Булмаркет Рейл Карго“.

Голямата линия за производство на вагони ще бъде основно ремонтиран в големия цех. Капацитетът на завода ще бъде между 150 и 300 вагона годишно. Първоначално производството ще бъде насочено към нуждите на „Булмаркет Рейл Карго“, но тъй като в Европа има голямо търсене, има потенциал за разрастване на производството. Причината е, че броят на бракуваните вагони е по-голям от произведените.

В депото за ремонт и поддръжка на локомотиви ще бъдат наети служители на „Булмаркет Рейл Карго“, като същевременно се търсят технолози за ремонт на дизелови и електрически локомотиви.

За да се произведат вагоните, ще бъдат наети над 60 заварчици, оператори на металорежещи и металообработващи машини, електромонтьори, техници и други специалисти.

Компанията очаква да инвестира около 50 милиона лева в новия завод и депото за ремонт и поддръжка на локомотиви.

Инвестициите в новия завод и локомотивното депо ще подсигурят работни места за около 200 души, като в момента компанията търси кандидати за различни позиции в производствения процес и обслужването на локомотивите. Сред търсените професии са заварчици, оператори на металорежещи и металообработващи машини, електромонтьори, техници по ремонт на дизелови и електрически локомотиви и други.

Новият завод ще бъде разположен в бившия Локомотивен и вагонен завод в Русе, който е с голям потенциал за развитие на промишлеността в региона. Освен това, инвестициите в завода и локомотивното депо ще допринесат за растежа на икономиката и ще подобрят инфраструктурата в областта.

Изглежда, че “Булмаркет Груп” е решила да се възползва от възможността да утвърди своето присъствие на пазара за жп вагони, като произведе собствени влакови превозни средства и дори да осигури ремонт и поддръжка на локомотиви. Това може да доведе до значителен растеж на компанията и да има положителен ефект върху бъдещите икономически перспективи на Русе и региона.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X