https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоМГ „Баба Тонка“ отбеляза 100 г. от първия си патронен празник

МГ „Баба Тонка“ отбеляза 100 г. от първия си патронен празник

Днес в аулата на МГ „Баба Тонка“ бе отбелязана 100-годишнината от преименуването на Maтематическата гимназия и първото честване на патронния празник на образователната институция. На тържественото честване присъстваха началникът на отдел „Образование, спорт и младежки дейности“ Таня Тодорова, заместник областният управител Детелина Ачева, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, началникът на РУО – Русе д-р Росица Георгиева, както и представители на РУ „Анегл Кънчев“.

„Математическата гимназия е мярка за качество и силно вярвам, че Вашите възпитаници цял живот ще помнят и ценят знанията, уменията и ценностите, на които ги учите“, се казва в приветствието от кмета Пенчо Милков, което Таня Тодорова връчи на директора на институцията Галина Бобева.

Математическа гимназия “Баба Тонка” е училище с вековна история, наследник на Девическото училище в Русе, което се обособява като самостоятелно класно училище със собствена сграда през 1864 г. На 10 юли 1922 г. със заповед на Министерството на народната просвета гимназията приема за патрон българската националреволюционерка и героиня баба Тонка Обретенова. Девизът на училището е „Идеите намират бъдеще“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X