https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораГрадският транспорт и спирките в Русе ще се сливат с цвета на...

Градският транспорт и спирките в Русе ще се сливат с цвета на Дунав

Превозните средства от градския транспорт в Русе и спирките ще грейнат в един цвят, за да бъдат като марка на обществения транспорт в града. Те ще бъдат боядисани в светлосиньо, наподобявайки цвета на реката.

“В момента закупените 24 автобуса се пребоядисват, преди да бъдат пуснати по русенските улици”, каза кметът Пенчо Милков. Той е поставил като единствено условие на бъдещите наематели на павилионите по спирките да ги направят в светлосиньо.

Общината започна процедурата по връщане на автобусните спирки в Русе, като над 20 от тях вече са ремонтирани от екипите на ОП „Комунални дейности“. Половината от павилионите по спирките ще бъдат пуснати на търг за отдаване под наем, като цените са между 70 и 100 лева, за да се насърчат търговците. Кметът призова хората да пазят спирките и павилионите, тъй като ремонтите им вече ще се плащат от общинския бюджет и парите ще ги плащат всички русенци, отбелязва Русе медиа.

“Освен ремонтите на спирките вървят и активни дейности по облагородяване на микроградската среда в кварталите. Заедно с тях се ремонтира инфраструктурата в парковете и публичната среда”, обясни Пенчо Милков. В момента се работи в Парка на възрожденците и Парка на младежта, предстои да се обнови пространството зад Американското пазарче, а до края на годината трябва да стигне и до парка зад Историческия музей, който според кмета остава недооценен от хората.

Общината предвижда да отдели 30 000 лева за идеи за градския дизайн, които да се предложат и остойностят от русенци, а финансирането да се осигури от бюджета.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X