https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораМилков няма притеснения за търга с павилионите, призова русенци да се включат...

Милков няма притеснения за търга с павилионите, призова русенци да се включат във втория

Нямам притеснения за търга за павилионите на автобусните спирки, повечето от които бяха спечелени от една фирма, каза кметът на Русе Пенчо Милков”. Сред търговците имаше недоволство, че вместо да се вземат от малкия семеен бизнес, по-голямата част от обектите са били спечелени чрез наддаване от един участник.

Пенчо Милков обясни, че е разговарял със собственика на фирмата, който по думите му ще осигури работни места за русенци чрез павилионите. Той призова желаещите да участват и в следващия търг за останалата част от будките.

Кметът коментира и въпроса с ремонта на подлеза пред Централна жп гара. Той обясни, че вече се е състояло общо събрание на собствениците. Общината притежава около една трета, останалото е на частни лица, една фирма и „Български пощи“. Милков заяви, че железниците също трябва да имат дял, но оттам са отрекли това, предава Русе медиа.

Събранието е взело решение, че трябва да се направи ремонт, тъй като общината е направила обследване и е станало ясно за течове от три места през бетона отгоре. Всичко ще се разпокрие и разкопае, за да се направи хидроизолация. В процедура е учредяването на етажна собственост за имота, за да има право общината да използва средства от бюджета си.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X