https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиНаложиха глоба от 1000 лв. на шофьор, разпилял част от товара на...

Наложиха глоба от 1000 лв. на шофьор, разпилял част от товара на пътя

На 10.05.2022г. около 09.30 часа постъпил сигнал до ОДМВР- Русе, че от товарен автомобил „Скания“ с русенска регистрация, движещ се по бул.“България“, са се разпилели на пътното платно неукрепени и непокрити отпадъчни материали /чували с шивашки платове и памучни вати/. Поради това полицейски служители отишли на място, констатирали 5-6 чувала с отпадъчни шивашки материали на пътя и, след като ги отстранили, за да не станат повод за настъпване на ПТП, отишли до близко намиращото се депо за отпадъци. Там установили натоварения с този вид материали камион. На водача му, 54-годишния Н. С., съставили акт, който бил подписан без възражения. Впоследствие било издадено и наказателното постановление, което в законовия срок било обжалвано с мотива, че от товара се било откъснало само малко парче дунапрен.

От разпита на актосъставителя и приложените по делото снимки, Районен съд – Русе е счел нарушението за безспорно установено и правилно квалифицирано. Според съда, жалбоподателят е извършил деянието умишлено, тъй като в качеството си на водач на МПС е бил длъжен да знае, че следва да укрепи по подходящ начин превозваните от него отпадъчни материали, но не го е сторил. Наложеното наказание глоба в размер на 1000 лв. е било законосъобразно и единствено възможно, съгласно посочената разпоредба.

Касационната инстанция е споделила напълно правните изводи на Районен съд – Русе, поради което е оставила това решение в сила и то вече е окончателно.

Закон за движение по пътищата Чл. 177. (4): Който управлява пътно превозно средство с неукрепен товар в нарушение на изискванията на наредбата по чл. 127, ал. 4, се наказва с глоба от:

2. хиляда лева – при констатирани значителни неизправности при укрепването на товара;

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X