https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЗов за помощ: Ученик от Русе се нуждае от средства за операция

Зов за помощ: Ученик от Русе се нуждае от средства за операция

Ученикът в Дойче шуле – Русе Александър Георгиев се нуждае от средства за операция, която да му помогне да живее нормално. Момчето е претърпяло тежък инцидент, при който е изпаднало в кома, последвали са серия операции и рехабилитации, които са го върнали към живота и възможността да ходи отново.

За съжаление състоянието е почнало да се влошава и трябва да се направи още една операция в чужбина, тъй като не се извършва у нас.

След като Здравната каса отказва да даде пари за лечението му, майката на Сашко се обърна със зов за помощ към хората, които могат да помогнат. Ето какво споделя тя:

“Аз съм Юлия Георгиева и съм майка на Александър Георгиев, който сега е на шестнайсет години. През 2014-та, когато Сашко беше само на осем годинки, претърпя инцидент с колелото си, вследствие на което прекара четири месеца в кома.

Първите два месеца беше в УМБАЛ “Канев” в град Русе, а остатъка от времето прекара в “Пирогов”.

В УМБАЛ “Канев” на Сашко бяха направени две мозъчни операции. Лекарите не даваха надежди, че някога ще излезе от кома, но до последно не спрях да вярвам, че ще оживее.

След това се наложи да бъде транспортиран в Пирогов. Там претърпя още две мозъчни операции, поставиха му и трахеостома (сонда в трахеята, която буквално дишаше вместо него).

Когато излезе от кома, беше изцяло парализиран. Наложи се да заминем за клиника Helios Clinic в Бранденбург, Германия, където прекарахме 365 дни, с помощта на Фонда за лечение на деца в чужбина. Там на Сашко поставиха гастростома (сонда в корема, чрез която да се храни). Впоследствие бяха извършени множество процедури по рехабилитация. Успяхме да достигнем положение, в което Сашко започна да се движи с помощта на проходилка.

Три пъти ходихме двамата, Сашко и аз, с колата ни до Русия и Сърбия за последващи операции (фибротомия), които досега успяваха да поддържат нивото, до което се беше възстановил. За жалост, след последната хирургична интервенция се оказа, че вече не може да му се помага по този начин.

Възстановителният процес продължава и до днес, но ако не се извърши една последна гръбначна операция, състоянието на Сашко ще започне да се влошава прогресивно, като прогнозите са мрачни: отново да седне в инвалидна количка, тоест, пълен регрес на всичко, което постигна до момента с неимоверни усилия. Операцията се нарича селективна дорзална ризотомия, която не се прави в България. Европейските клиники, с които сме се свързали към момента, категорично отказаха. НЗОК, за жалост, също ни отказа след 2 години борба с тях. Заявлението ми към тях датира от май, 2021, а причината за отказа е, че не работят с клиники извън Европейския съюз.

Единственият шанс на Сашко е в ръцете на лекарския екип на д-р Тей Парк от Детската болница в Сейнт Луис, САЩ, които се съгласиха да извършат операцията. Дадоха ни дата за началото на юли.

Но предвид всичките препятствия и болка, през които преминахме, за жалост, изчерпах възможностите си да ползвам помощ от роднини и приятели, които бяха до мен през целия ни път, а сумата за операцията е непосилна за семейството ми – спешно са необходими $52 000.

Коства ми много време да преодолея себе си и да се обърна към Вас за помощ, защото знам, че държавата ни трябва да се погрижи за децата си, но също знам, че ние сме сърцето на тази наша България и заедно помагаме на чудесата да се случват. От все сърце благодаря на всички, които четат това, споделят го и подаряват частичка надежда на Сашко!”

Сашко има дарителска сметка, открита на свое име, където ще се набират необходимите средства:

ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА

IBAN: BG91СЕСВ979010F3910900

BIC: CECBBGSF

Сметка в PayPal: [email protected]

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X