https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноИзвестни български творци с обща изложба в Русе

Известни български творци с обща изложба в Русе

В Художествената галерия бе открита изложбата „Живопис и скулптура“, организирана от почетния гражданин на Русе и бронзов медалист от Олимпиадата в Москва през 1980 г. по академично гребане Долорес Атанасова-Здравкова.

Освен нейни творби, в експозицията са включени картини на още трима известни български творци – Васил Стоев, Николай Янакиев и Христо Кърджилов. Представени са и скулптури на Цвятко Сиромашки, изработени от метал и дърво.

„Тази изложба е празник за русенци, който отново издига града ни в културната карта на България“, каза по време на откриването заместник-кметът Енчо Енчев.

Куратор на експозицията е Радослав Гиновски.

Творбите ще останат в Художествената галерия до 3 май и могат да бъдат видени безплатно от русенци и гостите на града.

Кметът Пенчо Милков се срещна с творците преди откриването на изложбата. Те споделиха творческите си планове и интересни моменти от работата си в чужбина. Пенчо Милков изказа благодарност на Долорес Атанасова – Здравкова, че е събрала талантливите артисти да представят произведенията си в родния ѝ град.

„В настоящите светли великденски празници вярвам, че вашите творби ще докоснат по неповторим начин сърцата на русенци“, каза кметът.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X