https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРусенецът Радослав Росенов с летящ старт на Световното първенство по бокс

Русенецът Радослав Росенов с летящ старт на Световното първенство по бокс

Петкратният шампион по бокс за юноши Радослав Росенов записа летящ старт на Световното първенство по бокс за мъже. 19-годишният боец от Русе изнесе лекция по бокс на съперника му от Ел Салвадор Алварадо Монтероса и заслужено спечели срещата между двамата с 5:0 съдийски гласа, предаде Sportal.bg.

Двукратният шампион на Купа “Странджа” откри двубоя с разучаващи удари с неговата предна дясна ръка. След първите трийсет секунди на двубоя той започна да използва и задната си ръка с прави удари в трупа и главата. С отлично движение с краката и красиви сайд-степ движения Росенов успяваше да маневрира по ринга, да отбягва ударите на съперника му и да контрира с бързина. Двама от съдиите гласуваха този рунд да отиде в негова полза с 10:8.

Във втората част българинът започна по-агресивно и пласира два зловещи ъперкъта с предната ръка точно в брадата на Монтеросо, които определено го разклатиха. Росенов доби още по-голяма увереност и започна да се движи умишлено с прилепен до въжетата гръб и да приканва опонента си към него. В ъгъл на ринга, или на въжетата, Росенов успяваше да пласира комбинации с по над три удара.

Огромната преднина в резултата даде спокойствие на Росенов и в последните три минути той започна да прави истинско шоу за публиката в Ташкент със свалени ръце, брилянтни ексиважи и отклони и резки контриращи прави удари.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X