https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияАтанасова отговори на Нинова: Изпратихме им програмата на ПП за забавление

Атанасова отговори на Нинова: Изпратихме им програмата на ПП за забавление

По някои политики имаме много общи допирни точки с БСП, по други политики имаме сериозни разминавания. Това не е тайна за никого. При всички случаи тези разговори са много конструктивни и полезни. Ние сме две от партиите, които сме имали много сериозен сблъсък през годините. Хубаво е, че сега намираме възможност да обсъждаме някакви приоритети, които са важни за България.

Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ – СДС, след срещата с БСП.

“Обсъдихме нашата визия и част от нашата управленска програма, но разбирате, че времето от час и нещо е малко, за да обхванем всички теми. Обсъждахме финансите, бюджета, здравеопазване и социална политика. По някои теми нямаме никакви противоречия. Това е темата външна политика с изключение на, от тяхна страна, военната помощ за украйна. Знаете, че ние сме последователни в това отношение. Имаме различия, но при едни сериозни разговори, сила и смелост би могло да се получат отговорни гласувания в пленарна зала. Наш основен приоритет е членството в еврозоната и ние не се отказваме. Те подкрепят еврозоната, но спорихме по възможностите за дефицита в бюджета. Не са против еврозоната по принцип”, разкри тя.

“Не сме коментирали темите за състав и срок на кабинета. Те ще се коментират на лидерските срещи. Сега разговаряхме по секторни политики. Програмата на ГЕРБ е публична и е изпратена на БСП за сведение, ако не са я поканили. Изпратихме програмата на ПП за забавление”, отговори Атанасова на Корнелия Нинова.

“Разбрали сме се да определим числеността и поименния състав на комисиите, без ръководства. Без да е ясно ще има ли мнозинство, което да подкрепи правителство, е много трудно да се изберат ръководства, защото не се знае каква ще бъде ситуацията следващата седмица. По-добре сега да не избираме ръководства. Има възможност комисиите да се свикват от председателя на парламента, който да определя дневния ред и кой да председателства комисията”, завърши Десислава Атанасова.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X