https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиАрестуваха пиян украинец, ударил сервитьорка и полицаи в района на Дунав мост

Арестуваха пиян украинец, ударил сервитьорка и полицаи в района на Дунав мост

Най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража взе Районен съд – Русе по отношение на украинския гражданин Г. Ч., обвинен в хулиганство.

От разпитите на свидетелите става ясно, че на 2 май 2023 г. 54-годишният обвиняем посетил заведение в района на „Дунав мост“ и употребил значително количество алкохол. Станал агресивен и безпричинно обидил и нанесъл удар с юмрук на сервитьорката. Пристигналите веднага полицейски служители поискали да му извършат проверка, но той оказал съпротива, продължил да отправя обиди и ги ударил.

Затова от прокуратурата му повдигнали обвинение, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – на обществено място нанесъл удар с юмрук в областта на носа на И. И., крещял и псувал на руски език, показвал неприлични жестове с ръка, нанесъл удар с юмрук в областта на дясната скула на лицето на ст. полицай С. Е. и нанесъл два удара с ръка по лявото рамо и тила на ст. полицай Д. Г., като деянието е съпроводено със съпротива срещу органи на властта, изпълняващи задълженията си по охрана на обществения ред, и по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

Дежурен състав на Районен съд – Русе счете, че събраните до настоящия момент по делото доказателства водят към извода за наличие на обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен в това процесуално качество. За такова деяние в Наказателния кодекс е предвидено наказание лишаване от свобода до 5 години.

Предметът на делото касае хулигански действия, извършени при висок интензитет и проява на брутално незачитане на личността на останалите граждани. Според съда, е налице реална опасност Г. Ч. да извърши престъпление или да се укрие, тъй като не е български гражданин, не разполага с адрес на територията на страната и като водач на товарен автомобил притежава мобилност, позволяваща му да напусне България и така да затрудни провеждането на наказателното производство.

Определението на Районен съд – Русе, с което е взета по отношение на Г. Ч. мярка за неотклонение задържане под стража може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X