https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораНа тържествено заседание на ОбС бяха връчени званията „Почетен гражданин“ на Русе

На тържествено заседание на ОбС бяха връчени званията „Почетен гражданин“ на Русе

На тържествено заседание на Общински съвет – Русе, в навечерието на Празника на града – 6 май, шестима заслужили личности бяха удостоени със званието „Почетен гражданин“.

„Русе е град вдъхновител и това се доказва отново от хората, които днес отличаваме. Всеки от тях, независимо от попрището си, превръща Русе в своя кауза. Поставя израстването на града над личното си развитие“, сподели кметът Пенчо Милков.

Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев отбеляза, че се надява с удостояването на почетните граждани много млади хора да се вдъхновят да последват стъпките им.

Приветствие отправи още областният управител Анатоли Станев и администраторът на община Гюргево Йонел Мускалу.

През последната година след гласуване на общинските съветници с престижното отличие бяха наградени лекоатлетическата легенда Анелия Нунева, изпълнителният директор на „Еврорегион Данубиус“ и радетел на българо-румънското сътрудничество Лили Ганчева, джаз музикантът и съосновател на Русенския джаз форум Илко Петров, именитият художник проф. Николай Русчуклиев.

Посмъртно бе връчено званието и на маестро Антоний Николов – доайенът на русенското хорово изкуство, както и на арх. Цвети Русинов – бивш главен архитект, дарител и автор на стотици проекти на сгради и паметници в Русенско.

На церемонията присъстваха още кметът и зам.-кметът на Гюргево Адриан Ангелеску и Мариян Дамян, зам.-областният управител Детелина Ачева,общински съветници, близки на отличените и граждани.

Церемонията беше съпътствана с изпълнения на възпитаници от Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X