https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияНикола Стоянов: Инфлацията пада под 10% през юни

Никола Стоянов: Инфлацията пада под 10% през юни

За март инфлацията е 14%, което е по-малко от тази през септември – 18,7%. Очаквам още юни или юли месец да имаме едноцифрена инфлация – под 10%. Към края на годината целта ще е между 5 и 7. Един от най-големите успехи на правителството е овладяването на цените на газа и респективно на горивата. Това каза служебният министър на икономиката Никола Стоянов пред Нова.

По думите му е започнала тенденцията за постепенен спад на високите цени на горивата. “Много би било добре за държавата да има редовно правителство. Служебният кабинет не може да прави дългосрочни планове и политики. Политическата нестабилност е именно липсата на планиране”, заяви той.

По темата за възможен търговски картел министърът сподели, че това ще определи КЗК, но ясно се вижда, че цените на едро и дребно падат. “Бяхме постигнали поне да не се качват цените повече.

Във веригата на доставки от цени на едро и цени на дребно се случва нещо. КЗК трябва да прецени дали има непазарни съглашателства. Стремим се да покажем къде е проблемът и да упражним контрол”, заяви Стоянов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X