https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияРадостин Василев се отказа от имунитета си

Радостин Василев се отказа от имунитета си

Току-що депозирах в деловодството на НС декларация за отказ от имунитет като народен представител. Признавам, че никога не съм вярвал, че ще ми се наложи да правя нещо подобно, най-малкото защото през целия ми съзнателен живот и през работата ми като адвокат, народен представител, министър, винаги съм се борил и съм търсил спазването на закона и правилата. Това заяви от Радостин Василев от ПП-ДБ от парламентарната трибуна.

“Бях твърдо решен още в момента, в който главният прокурор поиска моя имунитет, веднага да го дам”, добави Василев.

Той отбеляза, че колегите му от ПП-ДБ са опитали да го разубедят, защото “те считат, че това действие на главния прокурор Иван Гешев е опит за шантаж и политически натиск спрямо един народен представител, който не се притеснява да казва това, което иска. Реших да дам пример как един народен представител може да даде сила на правосъдието, защото никой не може да бъде над закона”, категоричен е той.

“Неудобен съм, защото разкрих най-пряката връзка между ГЕРБ и ДПС и Радев и тя е в Министерство на младежта и спорта”, обясни Василев.

Той посочи, че се надява прокуратурата да разследва със същия ентусиазъм всички корупционни скандали и даде пример с липсващите пари от магистрали, къщата в Барселона и др.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X