https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщество„Дунарит“ отбеляза 120 години от създаването си

„Дунарит“ отбеляза 120 години от създаването си

С голям концерт в „Арена Русе“ „Дунарит“ АД отбеляза 120 години от създаването си. На събитието присъстваха кметът Пенчо Милков, зам.- областният управител Детелина Ачева, представители на различни институции и организации, служители и гости.

„Много малко организации в страната успяват да достигнат тази достолепна възраст. От вас можем да вземем пример как се преодоляват трудностите и как се управлява добре независимо от всички обстоятелства – политически, икономически и социални. Признателен съм и защото вие сте основни спомоществователи за много дейности и инициативи не само на община Русе, но и на много наши съграждани. Пожелавам на вас и на служителите да сте здрави и уверени, създатели и иноватори, да бъдете за пример“, каза кметът. По повод големия юбилей той връчи плакет на ръководството на дружеството.

Приветствие към служителите отправиха още зам.-областният управител Детелина Ачева, изпълнителният директор инж. Петър Петров, генералният директор инж. Кръстю Кръстев, както и мажоритарният собственик на дружеството Емилиян Гебрев.

Концертът започна с изпълнение на русенски и смолянски музиканти от „101 каба гайди“ и продължи с изпълненията на ансамбъл „Българе“ и Деси Добрева, дуетите „Шик“ и „Ритон“, Веселин Маринов, Орлин Горанов, русенските певици Нина Арнаудова и Даниела Кирилова и Клуб по спортни танци „Настроение”.

Дружеството е основано през 1903 година като барутена фабрика на 15 км източно от гр. Русе от Хайдрих Лангбен, Несим Шимон Израел Барутчиев и Гарабед Асланян. През всички тези години, „Дунарит“ АД устоява на предизвикателствата на времето и не спира да пише своята вдъхновяваща история.

Днес компанията е позната на международните пазари като дружество традиции, съхранило през своята 120-годишна история опита на поколенията в проектирането, производството и търговията на военна и машиностроителна продукция.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X