https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияКорнелия Нинова: Тече битка за овладяване на прокуратурата

Корнелия Нинова: Тече битка за овладяване на прокуратурата

“Ние многократно сме заявявали своята позиция за оставка на главния прокурор, но важното е какво ще последва след това. Просто да махнеш лицето Х, за да сложиш лицето У, без да промениш системата, няма никакъв смисъл. Очевидно тече битка за овладяване на прокуратурата, очевидно тази битка минава през оставката на Гешев”.

Това заяви лидерката на БСП Корнелия Нинова в кулоарите на парламента. До момента единствено от левицата не бяха коментирали официално искането на кандидат-премиера Мария Габриел за отстраняването на главния прокурор Иван Гешев.

Според нея ГЕРБ не говорят за политическа формула и че са сбъркали подхода си отначало. Вариантите били два – ГЕРБ да предложат премиер с приоритети, който да предложи правителство на малцинството и да търси подкрепа, а вторият, който е правилния според Нинова, е да има лидерска среща, на която да се определят приоритетите и срокове за изпълнението им, а после да се търси подкрепа.

“Те избраха първия вариант. Сбъркана работа. Грешка след грешка всеки ден”, коментира Нинова.

“От това, което ни беше представено, сме обезпокоени най-малкото казано”, каза тя. И даде пример с това, че по време на срещата с Габриел е имало само едно изречение за бюджет 2023 и не е било коментирано с какъв дефицит ще бъде той и дали ще има увеличение на доходите.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X