https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияСпоред БСП Борисов е направил поредната си грешка с номинацията на премиер

Според БСП Борисов е направил поредната си грешка с номинацията на премиер

Борисов направи поредната грешка. Ние предложихме да има лидерска среща, на която да се уточнят най-важните приоритети за България. Да потърсим там съгласие. Ако го постигнем, да поставим разумни срокове за изпълнението им и едва тогава да търсим премиер и министри, които да ги изпълнят. Борисов обаче обърна пирамидата. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира номинацията на Мария Габриел за премиел на ГЕРБ-СДС.

Тя допълни, че към БСП е била отправена покана за среща с Мария Габриел утре и депутатите от левицата ще отидат на нея въпреки неяснотата какво ще се обсъжда. “Очакваме ГЕРБ да сложат ред в хаоса, защото с този си ход, задълбочават хаоса”, каза още Нинова.

Попитана, дали от БСП биха предложили министри в кабинет с мандат на ГЕРБ – СДС, тя коментира, че има твърде много неща за изясняване, преди да може да даде отговор на този въпрос. “Няма да хабя партийна енергия заради глупостите на ГЕРБ и този хаос, в който не знаят какво искат”. Така Нинова отговори на въпрос дали обмисля свикване на национален съвет, от който да се иска разрешение за влизане в правителство на ГЕРБ-СДС или подкрепа за него в парламента.

“Лични оценки на Мария Габриел няма да давам”, заключи Нинова.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X