https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоРусенският университет ще си сътрудничи с "Индустриален парк ЛВЗ"

Русенският университет ще си сътрудничи с “Индустриален парк ЛВЗ”

Днес, 12.05.2023 г. на среща с ректорското ръководство на Русенския университет бе управителят на “Индустриален парк ЛВЗ” ЕООД – инж. Спасимир Димитров. На срещата присъстваха академик Христо Белоев – ректор на Русенския университет и проф. д-р Пламен Даскалов – заместник-ректор по развитие, координация и продължаващо обучение във висшето училище.

Гостът и домакините изразиха общата си воля за полезно взаимно сътрудничество, което да допринесе за създаване на още по-добри възможности за професионална реализация на младите хора, които се обучават в университета и задоволяване на нуждите на бизнеса от квалифицирани кадри. Конкретен израз на тази воля стана подписването на споразумение за сътрудничество между двете страни, съобщиха от РУ “Ангел Кънчев”.

Документът е още една стъпка от провежданата целенасочена политика на висшето училище за ефективна професионална реализация на неговите възпитаници и по-тесни партньорски връзки с бизнеса в региона. Освен възможностите за стажуване и практическо обучение, в което студентите да придобият опит и да се подготвят за успешен житейски старт в изучаваната професия, споразумението предвижда и осъществяване на активен обмен на опит, научни кадри и лекторски състав; провеждане на семинари, курсове и обучение за нови знания, с цел увеличаване капацитета и креативността на инженерно- техническия персонал на „Индустриален парк ЛВЗ. Договорена е и съвместна дейност за хармонизиране на образователните стандарти на Университета с най-добрите примери от страните в Европейския съюз. Също така се предвижда „Индустриален парк ЛВЗ” ЕООД да изгради помещения за осъществяване на научно-изследователска и развойна дейност, иновации и технологичен трансфер, лаборатории за изпитвания и тестове.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X