https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияДесислава Атанасова: Започваме разговорите с другите партии, ПП-ДБ ни унижават

Десислава Атанасова: Започваме разговорите с другите партии, ПП-ДБ ни унижават

„Започваме разговорите с другите партии, ПП-ДБ ни унижават“. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова в предаването “Тази събота” по bTV.

“Надявам се, че многобройните партии в коалицията ПП-ДБ няма да се точат безкрайно в решенията дали да подкрепят правителство на ГЕРБ. Категорично трябва да започнем разговори с другите партии”, заяви Атанасова.

Така тя даде да се разбере, че подсилва ултиматума, даден от Бойко Борисов на ПП-ДБ, а именно да кажат “да” или “не” за правителство и при “не” ГЕРБ започват срещи с ДПС, БСП и ИТН.

Според нея през последната седмица ПП-ДБ шикалкавят и демонстрират пренебрежително отношение към кандидата за премиер Мария Габриел.

По думите й не всички партии се явили на преговорите с лидерите си, но отишли.

„Въпреки че днес Кирил Петков каза, че тя му направила добро впечатление и затова не е затворил вратата за кабинет начело с нея, поведението на ПП-ДБ показва друго“, коментира Атанасова.

По думите й това, че Габриел му направила добро впечатление – няма как да бъде иначе при експерт от нейното ниво.

В отговор на атаките на Румен Радев за оставката на Гешев, тя обвини президента в преживян катарзис, след като нарекъл любимите министри в негово служебно правителство шарлатани. „ГЕРБ не носи отговорност за решенията на членове на ВСС. ВСС е независим орган, допълни Атанасова.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X