https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияЦветанов: Днес очаквах да чуя от Бойко Борисов, че не познава Гешев

Цветанов: Днес очаквах да чуя от Бойко Борисов, че не познава Гешев

С демонстративното скъсване на оставката си главният прокурор е дал отговор на въпросите, които витаеха в обществото, след като тя беше поискана. Оттук нататък, в следващите дни ще очакваме изводите. Това каза в предаването „Делници“ по телевизия „Евроком“ Цветан Цветанов.

По думите на Цветанов ясното послание на Гешев е, че Прокуратурата няма да участва в политическия театър и че няма да спре делата и проверките с широк обществен интерес. Както и че прокуратурата ще извърши обективно своята работа за приключването им. „Видяхме, че е имало и натиск, до миналия петък да бъде прекратена една от проверките“, подчерта Цветанов, визирайки скандала “Барселонагейт”.

„Може би действително, както Борислав Сарафов казваше и прехвърляше вината на други, прокуратурата се е намесила дълбоко в политическите игри. От това, което каза Гешев, мисля, че Сарафов е участвал активно в този процес и трябва да се дадат отговори от самия него и от всички други участници. Той явно дълго време е бил съгласен с политиката, водена от господин Гешев. Защо не си е подал оставка?“, запита председателят на Републиканци за България” и припомни, че Сарафов е зам.-главен прокурор от 2013 г., а преди това оглавяваше Специализираната прокуратура. „Което означава, че доста дълги години той е участвал в целия този процес“.

На въпрос от водещия лесно ли Борисов предава приятелите си, Цветан Цветанов каза: „Днес очаквах да чуя от него, че не познава Гешев“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X