https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКметът разпореди осигуряването на "зелени коридори" от тирове за матурите и баловете

Кметът разпореди осигуряването на “зелени коридори” от тирове за матурите и баловете

Кметът на Община Русе Пенчо Милков разпореди на органите на Районната дирекция на МВР да съдействат за ограничаване движението на тежкотоварни автомобили по трасето Мартен – Русе.

Мярката се налага поради предстоящите абитуриентски балове, както и провеждането на държавните зрелостни изпити.
Поводът бе призив на граждани, живеещи в Мартен, които се обърнаха за съдействие към Милков.

В писмо до директора на ОД на МВР – Русе старши комисар Николай Ненков кметът призовава да бъдат пренасочени по обходни маршрути камионите, преминаващи по трасето Републикански път II – 21 Русе – Силистра /бул. „Тутракан“/, за да се гарантира безпрепятственото придвижване и безопасността на завършващите и техните семейства и близки.
Временната организация на движението се въвежда за периода от 23 до 26 май в часовете 17 – 19 ч. Предвижда се да бъде освободено трасето и за преминаващи зрелостници по време на провеждане на матурите на 19 и 23 май в диапазона 7-8:30 ч.

Припомняме, че в момента се изгражда големият ТИР-паркинг, който фирма изпълнител строи върху общински терен. Неговият капацитет ще бъде 600 камиона, като се очаква ремонтните дейности да приключат до края на май. Паркингът се намира на бул. „България“ и предназначението му е да облекчи трафика в района на Дунав мост и отвеждащите от Русе булеварди.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X