https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораНад 2000 тира са минали през Русе само за 24 часа, кметът...

Над 2000 тира са минали през Русе само за 24 часа, кметът Милков разпореди мерки

Над 2000 тира през Русе само за 24 часа! Невъзможният трафик е заради войната в Украйна – пътуващите от изток през Кавказ, Русия и Украйна сега преминават през България и всички градове по трасето са потърпевши. Хиляди русенци и пътуващите от Мартен, Сандрово, Индустриална зона Тегра и Индустриален парк Русе са на практика блокирани. Това заяви в социалните мрежи кметът на Русе Пенчо Милков.

“Възложих изработването на знаци за забрана на влизането на автомобили над 10 тона в града, съобразно нуждите на индустрията. Съгласувахме действията си с Пътна полиция и АПИ и утре започва поставянето им”, каза Милков.

“Предстоят натоварени летни месеци и въпреки че въпросът е от международно и национално значение, ние продължаваме да търсим генерално решение като община.
Целта ни е да изградим голям паркинг за над 700 тира, свързан с граничната система. Подробният устройствен план вече бе одобрен от РЗИ и РИОСВ, а сега чакаме да се произнесат ВиК, Енерго Про и АПИ. Когато е налице, ще внесем точката за гласуване от общинските съветници, за да започне изграждането възможно най-скоро и тировете да се приберат”, завършва градоначалникът.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X