https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияМария Габриел връща първия мандат на президента

Мария Габриел връща първия мандат на президента

Часове преди Мария Габриел да върне папката на президента Румен Радев и да обяви дали ще предложи състав и структура на Министерския съвет, лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов заяви, че няма да го подкрепят.

В пост във Фейсбук, той обясни, че миналата седмица от “Има такъв народ” са решили да постъпят отговорно и да подкрепят експертен кабинет, защото пред България има съвсем реални проблеми, които трябва да бъдат разрешени. Оттогава обаче, никой не провел разговор по същество с тях. Според Трифонов, това означава, че готвеният кабинет с първия мандат не е експертен. Затова няма да го подкрепят.

Мария Габриел трябва да върне днес в 15:00 часа папката на президента, очаква се да представи и състав и структурата на кабинет, с първия мандат. До момента имена на министри не са съобщавани, но се очакваше сред тях да има и експерти от ДПС и “Има такъв народ.

След позицията на Слави Трифонов обаче става все по-невъзможно кабинет с първия мандат да събере необходимите гласове в парламента. След отказа на “Има такъв народ” зад правителство, начело с Мария Габриел остават само ГЕРБ-СДС и ДПС.

В петък Габриел обяви готовност за конституционна реформа, като това може да се разчете като протегната ръка съм ПП-ДБ. От коалицията обаче смятат, че конституционно мнозинство може да се реализира само с втория мандат.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X